tisdag 24 mars 2009

Dilemma...

Vad ska man välja av att inte sova på nätterna (amma mellan kl 22 och 02 sedan igen kl 3.30 och 6) eller ge ungen en napp. Jag känner mig som en enda stor vandrande napp just nu och det är ju mysigt också men inte jämt och ständigt. Sugbehovet verkar aldrig ta slut. Vi är inte överrens i familjen längre, det var vi tidigare...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Napp

Anonym sa...

Inte napp. Han hittar snart tummen....

Anonym sa...

Inte napp!
Vi fick då höra (om man nu skall lyssna på allt) att man skulle vänta med napp i typ 4 veckor så man kommer in i amningen ordentligt. Det är olika sugtekniker på napp och tutte och risken finns att napp-tekniken förstör tutt-tekniken.....mycket med det där! Håll ut ett litet tag till du..det är mitt råd.....
Men du känner nog själv vad som känns bäst ändå, finns väl inga rätt och fel...
KRAAAM

Du, kan man inte få se en bild på prinsen?

Anonym sa...

Fast de där med a´tt vänta med napp stämmer nog inte.
BBpersonalen gav V napp redan andra dagen då do redam då såg att han hade stort sugbehov.
Tycker ändå du ska prova om du tycker de är jobbigt.
Ni alla 3 skulle nog må bäst av en utvilad mamma!

Nicolette sa...

Det är ett svårt beslut! Jonathan fick napp på neo när han bara var motsvarande 31 graviditetsveckor gammal. Det var för att stimulera fram en sugteknik. När han väl lärt sig amma gjorde jag ett uppehåll med napp. Han ammade i 1-2 timmar i sträck varannan timme första 6 månaderna (outvecklad sugteknik = tog lång tid att amma). Ibland fick jag sova en hel timme, ibland bara en kvart mellan amningarna. Till slut, med lite dåligt samvete valde jag att bara amma 1 gång på 2 timmar och däremellan fick han napp. Det funkade superbra de första 2 månaderna, men när han var 2 månader gammal vägrade han napp och har inte velat ha napp sedan dess. Så då lärde jag mig liggamma och försökte sova så gott jag kunde på sidan, under hans timlånga amningspass. Men när han blev äldre ammade han bara i 10-15 min så då fick man lite mer sömn..
Så om du känner att amningen funkar bra och Moritz ökar i vikt som han bör, så kan nog napp vara bra! :-)
Om ni inte kör med snuttefilt så gör det! Jag ångrar att Jonathan inte fick någon riktig snuttefilt. Hade nog hjälpt honom att sova på nätterna, nu när han är så stor..
KRAM!

Neil sa...

Citat från nappsnacket vid fikat: "Nappen var underbar i början men nu har vi fått stiga upp varje natt i nio månader för att leta upp den jävla nappen på nätterna och det räcker inte med en gång per natt....."
Kram
Neil